Pika pausi järel osaleb käsipalli eurosarjas kolm Eesti klubi

LEPM
Copy
Viljandi HC liitus Serviti ja Tallinnaga ning osaleb algaval hooajal eurosarjas.
Viljandi HC liitus Serviti ja Tallinnaga ning osaleb algaval hooajal eurosarjas. Foto: Helin Potter

13-aastase pausi järel osaleb käsipaööi eurosarjas algaval hooajal kolm Eesti klubi – Põlva Serviti, HC Tallinn ja Viljandi HC, kes kõik loositakse 20. juulil Viinis EHF European Cupi eelringidesse.

6. juuli oli Euroopa Käsipalliliidu (EHF) poolt seatud tähtaeg uueks ehk 2021/2022 hooajaks kontinendi klubisarjadesse registreerimiseks. EHF reformis Euroopa klubide karikavõistlused mullu, kui lisaks Meistrite liigale sündis EHF Euroopa liiga ning tugevuselt kolmandana sarjana tekkis EHF European Cup. Eestile eraldati koefitsientide tabeli põhjal kolm kohta ning tänavu täidetakse need kõik.

Viimati mängis eurosarjades samal hooajal kolm või enam Eesti klubi hooajal 2008/2009, mil neid osales erinevates sarjades koguni neli – Serviti, HC Kehra, HC Tallas ja HC Chocolate Boys. Viimasel kolmel hooajal on osalejate ring piirdunud Serviti ja Tallinnaga.

Kui Serviti läheb vastu 22. ning Tallinn neljandale eurohooajale, siis Viljandi stardib kolmandat korda. 

"Eks me vaikselt ole iga aasta neid euromõtteid heietanud, aga võib vist öelda, et puudus julgus uuesti proovida. Eurosari on ikka hoopis midagi muud, kui näiteks Balti liiga. Vaatasime praegusele koosseisule nii-öelda otsa ja otsustasime sel korral minna seda üliägedat kogemust hankima," lausus Viljandi HC peatreener Marko Koks.

Põlva Serviti tegi eelmisel hooajal ajalugu, jõudes esimese Eesti klubina eurosarjas kaheksa parema hulka. Veerandfinaalis jäädi alla Ystads IF-ile, kes hiljem kaotas finaalis Ateena AEK-ile. HC Tallinn läbis mullu ühe eelringi mänguta, ent komistas siis samuti Ystads IF-i otsa.

EHF kinnitab eurosarjades osalevate meeskondade nimekirjad ja täpse süsteemi järgmisel nädalal. EHF European Cupi eelringide loosimine toimub 20. juulil EHF-i peakorteris Viinis ning mängud peaksid algama suve lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles