Valgas on järsult suurenenud toimetulekutoetuse saajate hulk

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga aselinnapea Kalev Laul
Valga aselinnapea Kalev Laul Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Valga linnavalitsuse esindajad kohtusid esmaspäeval, 26. jaanuaril SEB Valga kontori juhataja Eduard Rebase ja Swedbanki Valga kontori juhtaja Anni Lillepeaga.

Valga linnapea Ivar Undi sõnul oli kohtumine ajendatud muutustest majanduskeskkonnas. Samuti soovisid linnajuhid teada, kas pankade hinnangul on paistmas eraisikute ja ettevõtetega seotud juhtumeid, mille lahendamisse saaks kaasata linna või millest omavalitsuse esindajad teadlikud võiksid olla.

Vestlustest pankade esindajatega tuli välja, et olukord Valgas on stabiilne. Pangad ei ole huvitatud olukordadest, kus inimestel tuleb makseraskuste ilmnemisel loobuda laenu abil soetatud eluasemest.

Igal juhul soovitasid pangad raskuste tekkimisel nii eraisikutel kui ettevõtetel panga poole pöörduda ja arutada läbi erinevaid lahendusvariante – kas laenutähtaegade pikendamise või maksepuhkuste abil.

Samas märkisid mõlema panga esindajad, et inimestel on siiski odavnenud kinnisvarahindade tõttu laenuhuvi olemas ja käiakse võimalusi uurimas.

Valga aselinnapea Kalev Lauli sõnul teeb linnavalitsust murelikuks viimasel kahel kuul toimunud toimetulekutoetuse saajate arvu järsk suurenemine. Kasv on olnud umbes 30 perekonda kuus ja toimetulekutoetust saavate perede arv ulatub hetkel 250ni.

Siiski jõuti andmete võrdlemise tulemusena järeldusele, et toimetulekutoetuse taotlejate ja panga laenu­klientide osas on väga väike kattuvus, mis tuleneb sellest, et panga laenukliendiks saamisel on teatavad eeldused, näiteks pikemajalise ja regulaarse sissetuleku olemasolu. Küll on toimetulekutoetuse taotlejate hulgas palju SMS-laenu kliente.

Täna kohtuvad linnavalitsuse esindajad tööturuameti esindajatega, et saada ülevaade meie linna tööturul toimuvast ja arutada koostöövõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles