Võrus alustatakse raamatukogu rekonstrueerimisega

LEPM
Copy
Võrumaa keskraamatukogu töötajad remonti ootava maja ees.
Võrumaa keskraamatukogu töötajad remonti ootava maja ees. Foto: Arvo Meeks

Võru linnavolikogu võttis täna vastu  2022. aasta eelarve, mille maht on 28 miljonit eurot.

Tulude eelarve on kokku 19 miljonit eurot, kulude eelarve 18 miljonit eurot ning põhivarade soetuse (sh osaluste soetus) eelarve 8 miljonit eurot.

2022. aasta peamised eesmärgid on:

Aktiivne, atraktiivne ja lastesõbralik linn erinevate õppimis- ja vabaajavõimaluste parandamise teel: raamatukogu rekonstrueerimisega alustamine, Friedrich Reinhold Kreutzwaldi pargi võrkpalliväljakute rekonstrueerimine, Võru Järve kooli juurdeehituse ehitamine.

Korras taristuga linn: Ühtekuuluvusfondi finantseerimisega tehtavate torustikutöödega jätkamine linnas ning vastavate tänavate ja kõnniteede rekonstrueerimine.

Avalike teenuste kvaliteedi ja üldise konkurentsivõime tõstmine: esmatasandi tervisekeskuse ja loomekeskuse käivitamine, Jüri 42 hoone noortekeskuse tööks kohandamine.

Investeeringuteks kaasab linn ELi toetusvahendeid ja kasutab ka laenu.

Eraüldharidusasutuste toetus 2022. aastaks

Kehtestati eraüldharidusasutuste toetamine Võru linna sissekirjutusega õpilaste eest 2022. aastaks järgmiselt:

- Eraüldhariduskooli puhul, kuhu laps on õppima asunud Võru linna lastekaitsespetsialisti ettepanekul, kuni 140 eurot kuus.

- Võru linnas tegutsevat Väike Werrone Kooli riigieelarvelise toetuse ja tegeliku tegevuskulu vahe osas, kuid mitte enam kui 140 eurot kuus.

- Lapsi, kes on eraüldhariduskooli asunud õppima lastekaitsespetsialisti ettepanekul, toetatakse vajadusel õpilaskodu kulude katmisel kuni 200 eurot kuus õpilase kohta reaalselt kasutatud õpilaskodu teenuse eest.

- Eralasteaedu, kus käib rahvastikuregistri andmetel Võru linna laps, majanduskulude, personali töötasu ja sotsiaalmaksu ning õppevahendite kulude katmisel kokkuleppelises summas, kuid mitte enam, kui on Võru linna poolt kinnitatud lasteaiakoha arvestuslik maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles