Reovees pole märgata koroonaviirusesisalduse langust

LEPM
Copy
Reoveeuuringu kolmas nädal 2022. aastal.
Reoveeuuringu kolmas nädal 2022. aastal. Foto: Terviseamet

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse kogus pole võrreldes eelmise nädalaga langenud. Enamik punkte on oranžis või kollases, rohelisi punkte sel nädalal ei olnud.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et Lõuna-Eestis on näha viirustaseme tõusu. „Väga tugev viirusetase reovees oli Tartus, mis muutus see nädal punaseks. Suur tõus oli ka Võrus ja Valgas,“ selgitas ta.

„Ida-Virumaa püsib valdavalt oranžis, samuti Kesk-Eesti piirkond. Kärdla ja Kuressaare on püsinud kollased,“ lisas Jõemaa.

Selle aasta algusest võttis Terviseamet Tartu Ülikoolilt üle koroonaviiruse reoveeuuringu. Tartu Ülikooli eesmärk oli SARS-CoV-2 reoveeseire süsteemi välja töötamine ja meetodi arendamine. Väljatöötatud meetod anti üle Terviseametile ja edaspidi viiakse uuringud läbi Terviseameti Nakkushaiguste Laboris.

Varasema 60 proovi asemel võetakse nüüd keskmiselt 34 proovi nädalas, proovid kogub vastavalt Terviseameti tellimusele Eesti Keskkonnauuringute Keskus. Seireprotsessi sisus rohkem muudatusi ei tule. Terviseamet jätkab reoveeproovide tulemuste avaldamisega sarnaselt varasemaga ning kogu info kantakse visuaalselt seirekaardile, mille leiab Terviseameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles