Kuulekus tõi Leedus edu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eesti esindajad Leedus peetud võistlusel
Eesti esindajad Leedus peetud võistlusel Foto: Lõuna prefektuur

Kolm päeva kestnud Leedu patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistlustel käisid Eesti politsei- ja piirivalveametit (PPA) esindamas koerajuht Kätlin Lõuna prefektuurist ühes oma teenistuskoera Romiga ning koerajuht Einri Ida prefektuurist koos oma truu paarilise Dakkoga. PPA meeskond saavutas väliskülaliste arvestuses esimese koha.

Kokku osales Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keiski sõnul Leedu patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistlustel 24 tandemit. Võisteldi asulajälje ajamises, otsinguülesannetes, jõu­kasutuses ja kuulekuses. Kuulekusharjutusel said koerajuht Kätlin ja Romi individuaalarvestuses esikoha, väga hästi läks neil ka asulajälje ajamises.

Kätlini sõnul oli võistlus väga põnevalt ja nutikalt üles ehitatud. «Tavaelus ja treeningutel me selliseid asju kindlasti ei tee, nagu Kaunases nõutud olid. Saime uusi kogemusi juurde ja kohati Romi isegi üllatas mind. Sain aru, et minuga koos on ta valmis tegema kõike ja tuleb väga hästi toime ka ootamatutes olukordades. Kui ikka tuleb sõita aiakäruga, hüppab kärru ja sõidame.»

Peagi kolmeaastaseks saaval Romil ja tema perenaisel on varemgi võistlustules hästi läinud. «Suvel toimusid näiteks Pärnumaal Jõulumäel narko- ja patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistlused. Kokku osales seal 26 tandemit meilt ja naaberriikidest. Patrullkoerte arvestuses saavutasid kolmanda koha Romi ja Kätlin. Lisaks võistlesid nad kolleeg Mareki ja teenistuskoer Rockyga end PPA parimaks meeskonnaks,» rääkis Keisk.

Tandemi tööalastest võitudest on tema sõnul ilmselt märkimisväärseim kauplusevaraste tabamine Tartumaal, kus Romi terav nina taas suureks abiks oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles