Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva keskpäeval kogunes Valga kultuurikeskuse juurde paarsada kooli- ja lasteaiaõpetajat ning nende toetajat. Nõuti õpetajaameti väärtustamist ja palgatõusu.

Vastuseis Pühajärve põhikooli sulgemisele tõi kohalikule kogukonnale tunnustuse. Peale selle tühistas Tartu halduskohus tühistas reedel Otepää vallavolikogu kooli sulgemisotsuse.

Valga vene gümnaasiumi õpetaja Rita Aljošina pälvis Puškini preemia ning on kutsutud homseks Estonia Talveaeda tunnustusüritusele. Ise peab ta suurimaks tänuks õpilaste südikat esinemist olümpiaadidel.

Valga linnapea Kalev Härk esitas linnavolikogu liikmetele kokkuvõtte linnavalitsuse ametite tegevusest möödunud kuul. Edusammudest hoolimata on linnas rohkesti neid, kellel toimetulekuga raskusi.

Õpetajate streigi ajal võib koolis kohata vaid mõnd üksikut inimest. Üks neist on kindlasti koolijuht, kellel tuleb täita mitut rolli korraga.

Õpetajate streiki toetavad ka Tõrva gümnaasiumi õpilased ja linna noortevolikogu esindajad, kes kooliesisel platsil neljapäeval pedagooge tunnustavad ja neile toetust avaldavad.

Samal ajal, kui õpetajad eilseks meeleavalduseks viimaseid ettevalmistusi tegid, kogunes tubli sadakond Valga linna õpilast Marta Pärna maja aulasse teadusteatrit jälgima.

Pühapäeval esitleti Tõrvas kohaliku kirjaniku Vello Jaska uut näidendiraamatut «Varjus ja valguses». Sellesse koondatud lavateoste ühisnimetajad on elulähedus, huumor ning eestimeelsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles