Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga raekotta turismiinfokeskusesse on saabunud esimene partii puidust, käsitsi maalitud meenete näidiseid. Silmailu pakuvad legendidega kinkekarbid, rahvusmustritega nagid ning turismiobjektidega magnetid.

Valga linnavalitsuses alustas tööd jurist Anastasija Nääme, kellel olemas varasem kaheaastane töökogemus kohalikus omavalitsuses. Enda sõnul on ta väga rahul, et saab omandatud erialal töötada oma kodulinnas.

Üleeile kohtusid kaitseministeeriumi, kaitseväe, keskkonnaameti ja Otepää valla esindajad Pilkuse küla rahvaga, et tutvustada sinna plaanitavat radarijaama. Küsimusi ja vastuseisu tuli kohalikelt rohkesti.

Elcoteqi nime all tuntuks saanud ettevõtte uueks juhiks Eestis saab esmaspäevast otepäälane Kalle Kuusik.

Eelmisel nädalal peeti Viljandimaal Paistu koolis Mulgimaa laste folklooripäeva. Valgamaalt osalesid lapsed Tõrva lasteaiast Mõmmik, Ritsu lasteaiast ning Hummuli põhikoolist ja lasteaiast.

Meistergiid Elina Aro-Ojapelto tutvustas esmaspäeval Hummuli rahvale oma nägemust turismi arendamise võimalustest vallas. Tema arvates on heast asukohast ja kaunist loodusest tulenevad võimalused kasutamata.

Valga linnavolikogu märtsiistungil kanti volinikele ette nelja kuu jooksul valminud neljaleheküljeline refereering linnahooldusameti ümberkujundamise mõttekusest. Rohkemat esialgu näha ei saavat.

Töövõimetuspensionär Alma Leppik peab ära elama väga väikese summaga. Sellest suur osa läheb igakuiselt tervisehädade kontrolli all hoidmisele.

Kuna talvel on hea võimalus kobrast tegutsemas näha, võttis Valgamaalase fotograaf Arvo Meeks eesmärgiks harva inimese silma ette sattuv loom pildile püüda. Märtsi keskel võttiski ta ette retke ühe Valgamaa järve äärde, kus oli õnn osa saada üheaegselt kuue kopra tegevusest.

Sangastega seoses teatakse meil kõige rohkem rukkiaretusega tuntuks saanud niinimetatud rukkikrahvi Friedrich Georg Magnus von Bergi. Hoopis vähem tuntakse aga tema onu, krahv Friedrich Wilhelm Rembert von Bergi – silmapaistvat väejuhti, saavutusterohket poliitikut ja tunnustatud teadlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles