Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste vallas Keenist Restu poole sõites jääb metsateele eramaad tähistav silt, mis ähvardab tee loata kasutajat peksuga. Kuidas sellesse suhtuda?

Maksuamet koondab Eestis suveks üle saja töötaja, inimesi jääb tööta ka ameti Valga teeninduskohas.

Eilsel Valga linnavolikogu istungil andis kohalik politseijuht Tõnu Kürsa ülevaate kuritegevuse seisust maakonnas, kokku oli päevakorras viis punkti.

Paljud Eesti vallad, sealhulgas Karula ja Taheva vald Valgamaalt, on huvitatud tagasisidest, kuivõrd tulemuslikult noortega tegeldakse. Eesti noorsootöö keskus pakub neile tuge.

Märtsi esimesel poolel oli Tartu Ülikooli botaanikaaias orhideenäitus «Käpaliste kütkes», millel esitleti 150 liiki üliharuldasi looduslikke orhideesid maailma eri paigust.

Valga tänavatel võib löökauk varitseda ükskõik kus ning kohalikud on õppinud meisterlikult, kuid parajalt ohtlikult nende vahel laveerima. Reportaaži, kuidas tuleb tänavaaukude vahel «slaalomit» sõita, loe Valgamaalasest!

Tänavaremonti pärsib rahanappus. Valga linnavalitsuse linnahooldusameti juhataja Arno Upruse sõnul on poolteist kuud tänavaid lapitud külma asfaldiga, kuid nende tööde tegemisvõimalused sõltuvad suuresti ilmast.

Persoonilugu räägib kauaaegsest Valgamaa ajakirjanikust, otepäälanna Aili Miksist, kelle elu on olnud rahutu võitlus läbi elu, kuid kes enda sõnul pole iial vale asja eest võidelnud.

Mehi liikuma ärgitava projekti ühistreeningutel osaleb praegu eelkõige aktiivgrupp, ent suvel oodatakse liituma ka harrastussportlasi.

Kes ei taha suve hakul ahastusega avastada, et keha ei vasta rannahooaja vormile, sellel on praegu viimane aeg üle vaadata liikumis- ning toitumisharjumused. Loe nippe ajalehest!

Praegu varemeis Helme kivikiriku tornist kostis kellahelin viimast korda 13. augustil 1944. aastal peetud jumalateenistuse aegu. 21. septembril tabas kirikut mürsk, mis lõi torni viltu. Sama aasta hilissügisel kõlahtas siiski - küll mitte enam tornist, vaid vigastada saanud kirikust – veel kaksteist kellalööki. Kuidas kirikukell päästeti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles