Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Eile sai hoolekandeküla Tõrva Kodu nurgakivi, mis leidis koha ühe peremaja tulevase kamina vundamendis. Küla hakkab tuleval aastal pakkuma hoolekandeteenust ligi 60 inimesele, tööd saab aga ligi 30. Teisalt tekitab uus asutus kohalikes veidi kõhedust.

Valgamaad külastavad esmaspäeval ja teisipäeval 18 riigi diplomaatilised korpused. Reis annab võimaluse tutvuda maakonnaga lähemalt ning leida koostöö- ja investeerimisvõimalusi.

Kaksiklinnade Valga-Valka festival «Helisev Liivimaa» tõi piirilinna mõlemale poolele rohkesti külalisi ning tekitas rohkesti saginat ja melu. Mõnigi valgalane aga näitas end hoopis uuest küljest.

Laupäeval oli Tõrva linn piduehteis ning tänavad kirendasid rahvarõivastest: toimus Mulgi laulu- ja tantsupidu.

Kagu-Eesti tantsukollektiivid kogunesid pühapäeval Põlvasse Intsikurmu laululavale, et tantsude kaudu jutustada lugu elust keset küla. Peol lõid kaasa kollektiivid Põlva-, Võru-, Tartu- ja Valgamaalt. Tantsijaid kogunes peole üle 1500, Valgamaalt osales ligi 20 kollektiivi.

Laupäeval oli võimalik jalutada kahe Valga linnapeaga: praeguse meeri Kalev Härgi ja esimese eestlasest linnapeana sajand tagasi Valgat juhtinud Johannes Märtsoniga. Viimatinimetatu kesta oli küll pugenud Valga muuseumi teadur Priit Riemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles