Swedbank hoiatab: Eilne petukiri ringleb taas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Täna hommikul said paljud inimesed taas inglisekeelse e-kirja, milles küsitakse klientide isiklikke andmeid. Swedbank kinnitab, et antud teade ei ole saadetud panga poolt ja tegemist on pettuse katsega.

Neil, kes nimetatud kirja on saanud, palub Swedbank see koheselt kustutada ning kindlasti mitte sisestada oma pangakaartide andmeid või turvatunnuseid tundmatutele veebilehtedele.

Panga andmetel pettuse tõttu keegi seni kahju kannatanud ei ole.

Juhtumiga tegelevad Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (CERT) ja keskkriminaalpolitsei. Juhtumi suhtes on algatatud kriminaalmenetlus.

Ka esmaspäeval, 23. märtsi hommikul kella 8 paiku said paljud inimesed Eestis inglisekeelse
e-maili, kus küsiti Swedbanki klientide isiklikke andmeid.

Pank kinnitab veel kord, et tegu on pettusega ja kliendid, kes oma andmed sellesse keskkonda sisestasid, peaksid koheselt ühendust võtma Swedbankiga numbril 6 310 310.

Praeguseks hetkeks on nimetatud veebileht suletud ning juhtumi uurimisega tegeleb keskkriminaalpolitsei.

Neil, kes nimetatud kirja on saanud, palub Swedbank see koheselt kustutada ning kindlasti mitte sisestada pangakaartide andmeid või turvatunnuseid tundmatutele veebilehtedele.

Esialgsetel andmetel on tegemist tundmatute isikute poolt korraldatud pettusega, mille eesmärgiks oli klientide pangainfo ja turvatunnuste enda valdusse saamine.

Viimane sarnane pettusekatse toimus Eestis Hansapanga nime kasutades 2002. aastal, kus analoogilise pöördumise autorid, politsei poolt kinni peeti ja kohtu alla anti.

Swedbank tänab kõiki täehelepanelikke kliente, kes saabunud kirjast panka teavitasid. Panga poole pole praeguseni pöördunud kliente, kes oleksid antud pettuse tõttu kahju saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles