Elektrivarustus on taastatud 26 000 majapidamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 9 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas vooluta 5 190 majapidamist. Öö ja eilse päeva jooksul on elektrivarustus taastatud 26 523 kliendil.

Kõige rohkem oli elektrita majapidamisi Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu-, ja Pärnumaal. „Enamus ulatuslikke rikkeid loodame kõrvaldada ja suuremale osale klientidele vooluühenduse taastada tänase päeva jooksul” hindas töid Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru. “Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua.“

Üle Eesti on kokku rikkeid kõrvaldamas 59 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda. Kõik tormist põhjustatud rikked on kõrvaldatud või saavad täna kõrvaldatud kuues maakonnas. Kõik teadaolevad rikked on kõrvaldatud Saaremaal ja Hiiumaal. Lähiajal kõrvaldatakse viimased rikked ka Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Ühtlasi palub Elektrilevi helistada rikketelefonil 1343 kõigil neil elektrita majapidamiste omanikel, kellele ei ole SMS-ga teada antud elektrikatkestuse likvideerimisest. „Võib tekkida üksikuid olukordi, kus suurema liinirikke kõrvaldamisel peaksid kõik majapidamised elektri tagasi saama, kuid samal liinil on veel teinegi rikke, millest võrguettevõte veel teadlik ei ole.“

Valgamaal oli pühapäeval kella 18.15 seisuga rivist väljas 25 alajaama, mistõttu puudus elektrivarustus Elektrilevile teadaolevalt 2450 kliendil. Kokku oli maakonnas elektrita 1,2% ettevõtte klientidest.

Kõige rohkem oli elektrita majapidamisi Valgamaa omavalitsustest Taheva vallas -- 115.

Elektrita majapidamisi oli Hummuli vallas 55, Karula vallas 44, Otepää vallas 32, Palupera vallas 6, Puka vallas 10, Põdrala vallas 6, Sangaste vallas 5, Tõlliste vallas 5, Tõrva linnas 19 ja Õru vallas 3. Alajaamu oli enim -- 8 -- rivist väljas Otepää vallas. Kõik katkestused on praeguseks likvideeritud Helme vallas ja Valga linnas.

Maas vedelevat elektrijuhet või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektrijuhtmele ei tohi läheneda ega seda puudutada, kuna juhe võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi kümne meetri raadiuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles