Allain Karuse avaldus: Miks ei ole mina vallavanem?

, Valga ettevõtja, vallavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimekirja esinumber ja vallavanema kandidaat on Allain Karuse.
Nimekirja esinumber ja vallavanema kandidaat on Allain Karuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Enne kui esitada valijatele esmane aruanne, soovin veel kord südamest tänada kõiki Valga valla valijaid, kes usaldasid oma hääle valimistel mulle. Suur aitäh teile!

Kuidagi poleks osanud loota nii võimast toetust, mis oli seda šokeerivam, et kandideerisin alles esmakordselt ega tunne kaugeltki poliitilises konkurentsis kasutatavaid võtteid. Võib-olla aga oligi see minu eelis – küllap tunnevad inimesed igasugused trikitamised ära ega soovi neid toetada.

Nüüd, kui hääled on kokku loetud ja valimistulemused kinnitatud, on saabunud aeg usaldust õigustada. Kuna olin Keskerakonna nimekirja esinumbrina pretendent tulevase vallavanema kohale, siis ootuspäraselt oleksin sellele ametipostile pidanud valimiste võitjana ka kandideerima volikogus.

Siiski tegin otsuse seda mitte teha, millel oli nii poliitilisi kui ka isiklikke põhjusi. Nende kohta võlgnen ilmselt oma valijatele selgituse.

Kindlasti ei löönud ma kartma – olen ettevõtjana pidanud mitmesuguseid riske ja vastutust võtma ning saanud tubli karastuse ka tänu spordile. Otsusel oli ennekõike poliitiline aluspõhi – vajadus leida koalitsioonipartner.

Keskerakond võitis küll valimised meie vallas väga suure ülekaaluga, kuid absoluutsest enamusest jäi siiski veidi puudu ja seepärast tuli meil leida liitlasi. Mitmeid argumente kaaludes tegime ettepaneku koalitsiooni moodustamiseks Reformierakonnale.

See samm viis omakorda järgmiseni ehk vallavanemani. On üldteada fakt, et uuest aastast ei eksisteeri enam Valga maavalitsust. Siiski ei saa me lubada, et koos maavalitsusega läheks kaotsi kogu see know-how ja kogemused, mis on seal töötavatel inimestel.

Ennekõike pidasime silmas senist maavanemat Margus Lepikut – Valga patriooti ja kogenud poliitikut, kellega võrreldes on koalitsiooni teise osapoole esinumber ehk siis mina astunud poliitikas alles esimesse klassi. Seega saaksin tema kogemustest paljutki õppida.

Seepärast, kui olime Reformierakonnale teinud ettepaneku moodustada koos vallavalitsus, järgnes loogilise sammuna pakkumine nende esinumbrile võtta vastu juhipositsioon vallas. Sellise ettepanekuga otsustasime minna ka vallavolikogu ette.

Olen valmis tegutsema ka igas muus ametis, kus minu kompetentsi usaldatakse. Koostööst koalitsioonipartneriga loodan seejuures väga palju – nii tervele meie vallale kui ka poliitikukogemuste omandamise seisukohalt mulle isiklikult.

Uutes mõõtmetes valla juhtimine on tõsine väljakutse. Oleme andnud valimiste eel terve rea lubadusi, mida saame nüüd asuda täitma. Tahan rakendada oma energia ja oskused mistahes ametikohal, et Valga vald oleks arenev ja mõnus elupaik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles