Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neli päeva kestvad Valga-Valka linnapäevad algasid Valga kunstnike ühisnäituse avamisega linna kultuurikeskuses. Osalejaid on seekord rekordarv – 40!

Valga-Valka linnapäevadel on kindel koht linna sünnipäevale pühendatud pidulikul kirikukontserdil, kus ühele tublile linnakodanikule antakse üle aukodaniku tiitel ja Raemedal. Nii oli ka tänavu.

Valga-Valka linnapäevade käigus toimunud Valga linnapea Kalev Härgi ja Valka kihelkonna duuma esimehe Karlis Albergsi vastuvõtul Valka kultuurimajas allkirjastati taas kord kahe linna koostööleping.

Kuigatsis Hargo talus peetud kevadlaadal, mis tutvustas vana-tori hobuseid, sai kõige tähtsamaks uudiseks, et samal ööl vastu laadapäeva nägi ilmavalgust selle aasta esimene vana-tori varss.

Valga-Valka linnapäevade mitmekülgses kavas on ka kontserdid. Esinevad Valga ja Valka parimad muusikud ja taidluskollektiivid, aga ka külalised.

Juuni esimestel päevadel valiti välja Valgamaa selle aasta kaunimad kodud, tööstusmaastik ning omavalitsus. Võitjad valiti välja suuremate vaidlusteta.

Teise maailmasõja ajal ja pärast selle lõppu lahkus Eestist tuhandeid inimesi lääneriikidesse paremat elu otsima. Tänapäevalgi on miljonid sunnitud kodudest lahkuma. Seda kajastab ka pagulaste elu tutvustav näitus, mis mööda Eestit rändamas on.

Lugeja silma riivas Valga turuhoones suitsusingi ja -vorstiga kauplev müüja, kes olevat eiranud sanitaarnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles