Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Ööl vastu neljapäeva lõhkusid seni tuvastamata vandaalid Barclay de Tolly muuseumi rajatisi, tekitades turismiobjektile tõsist kahju.

Mööda Eestit liigub härrasmees, kes on nimetab ennast Rändaja Igaviku Poole. Praegu liigub mees Valga suunas, kust edasi on järgmine siht Otepää, kuhu kavatseb ta Pärnu Postimehe andmetel jõuda 22. augustil.

Loitsule eelneval kultuurinädalal pakutakse Tõrvas igaühele midagi. Vähemalt lubab seda kirik-kammersaali tegevdirektor Ilmar Kõverik.

Juunis alanud Tartu tänava remont Tõrvas on jäänud pisut graafikust maha ning võib juhtuda, et ehitustegevus lubatud tähtajaks lõpetatud ei saa.

Aasta tagasi Palupera vallas toimunud naistraktoristide kokkutulekult saadud soov kirjutada nende elust on täidetud ja enamgi – eelmisel laupäeval mängis Vello Jaska näidendit «Valgete pilvede lend» külateater Muhkel Palupera valla Astuvere küla Savi talu õues, laupäeval mängib seda Tõrva linna kultuurimaja näitetrupp Hummuli valla Pallo talu õues.

Lõppes töö Valgas noortel malevlastel, kes korrastasid surnuaedu ja Pedeli ümbrust. Samuti olid nad abiks Priimetsa terviseraja parandamisel ning täiesti uue raja valmimisel.

Õru vald on väike, aga teisalt asuvad seal nii Valgamaa keskpunkt, põnevad sõjaväerajatised kui koobas, milles legendi kohaselt ööbis Rootsi kuningas Karl XII.

Kogu maailmas tähistatakse 12. augustil rahvusvahelist noorte päeva – nii ka Eestis. Traditsioon on jõudnud ka Tõrvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles