Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Reedel oli Otepää ja Eesti jaoks tervikuna ajalooline päev, mil sai nurgakivi esimene taasiseseisvumisajal spetsiaalselt kiirabi jaoks ehitatav hoone.

Eeloleval pühapäeval peetakse Tartu rattamaratoni ühistreening, et võistlejad saaksid rajaga tutvuda ning üheskoos sportlikult aega veeta. Põhivõistluse start aga antakse juba nädala pärast. Loe intervjuud SEB 14. Tartu Rattamaratoni võistluste direktori Indrek Kelguga!

Sellest sügisest kuulub Valga gümnaasium UNESCO ühendkoolide ridadesse, olles selles osas maakonna koolide seas ainuke.

Möödunud ja tänavu aasta augustikuistes tormituultes tugevalt kannatada saanud Pühajärve sõjatamm on kaotanud mitu haru ja jäänud üsna hõredaks. Ilmselt on puu päevad peagi loetud.

Taagepera paisjärv Helme vallas oli mõnda aega kinnikasvamise äärel. Nüüd aga on 3,6 hektari suurune veepind kohaliku külaseltsi aktiivse tegutsemise ja mitme raskuse seljatamise tulemusena puhas.

Teraviljakoristusega on põllumehed ühele poole saanud. Hetkel on käsil rapsikoristus ja kartulivõtt. Selle aasta saagikust hindavad nad rahuldavaks ning koristusperioodi ilma üsna tavapäraseks.

Persoonilugu räägib Tõrva noortekeskuse juhatajast Merike Soometsast, kes on paljudele kui teine ema, pühendudes jäägitult tööle, millega seoses täitus ta sel aastal ka üks suuri unistusi.

Valgamaalt pärit Kadri Napritson-Acuna mõtles veel mõni aasta tagasi, et enne jääb vanatüdrukuks, kui välismaalasega abiellub. Elu tegi aga oma korrektiivid.

Valga loomade varjupaigas käib kibe töö, milles nii rõõmu kui palju kurbust. Loomaomanikele suunatud kampaaniad ei tundu pärale jõudvat – kasse ja koeri satub viimasel ajal tänavale rohkemgi kui varem.

Peaaegu kõik Valgamaa omavalitsused annavad välja ajalehte, mis oma olemuselt nende häälekandja. Paraku on sellise lehe ilmumine reeglina vallale-linnale arvestatav kuluallikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles