Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval algab teleekraanil seitsme linna vaheline võistlus laulupealinna tiitli nimel. Valgamaad esindab Otepää eesotsas Marju Länikuga, kes kaasab teisi sama kandi inimesi.

Kolm aastat on Valga tähistanud mihklipäeva mihklituruga. Möödunud aastal kasvas see laadaks ning tänavu kannabki nime Liivimaa mihklilaat. Korraldajate nimel saab sõna linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti kultuurinõunik Merce Mäe.

Eesti Rahvusringhäälingu Valgamaa korrespondent Ragnar Kond otsustas loobuda oma osalusest firmas OÜ Meediatee. Delfi avaldas sel nädalal artikli, et ERR ei olnud korrespondendi kuulumisest äriühingusse teadlik. Kuidas Kond antud juhtumit selgitab, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kolmapäeva pärastlõunast alates on sidefirma Elisa Tõrva piirkonnas viibinud klientidel tulnud taluda ebamugavusi, mis polnud täielikult lahenenud reede hommikukski.

Tõrva linna delegatsioon viibis 8.–11. septembrini Soomes Laihias eesmärgiga leida uusi koostöövõimalusi.

Neljapäeval tähistasid valgalased Heilo ja Lembit Luts briljantpulmi. 60 aastat tagasi, 22. septembril 1951, vaadati tulevikku juba abielupaarina.

«Kiired ajad on praegu. Käib pidev töö esietenduse nimel,» vastas näitlejatudeng Imre Õunapuu, kui Valgamaalane kolmapäeval uuris, kuidas tal läheb. Millise lavastusega tulevane noor näitleja Valka jõuab ja millise pilguga vaatab teatrimaailma, loe paberlehest!

Inglismaa vanglast väljakasvanud squash on spordialana kinnitamas kanda Valgas, kus kohaliku klubi juhi sõnul võivad harjutada nii võistlus- kui ka tervisesportlased.

Tartust pärit ja praegu Antslas elav Marika Lalin on tantsutreenerina tegutsenud juba kuueteistkümnendast eluaastast. Valga kultuurikeskuses käib ta tantsu õpetamas alates 2000. aastast.

Vallakülg räägib Tõlliste vallast, mis ei saa uhkeldada kõrgete mäekuplite ega rohkete järvesilmadega. Valla on tuntuks teinud inimesed ja nende teod ning rikkalik kultuurimälestiste pagas.

Esmaspäeval tähistati Valga Valges Majas kooli ühe kuulsaima vilistlase Bernard Kangro sünniaastapäeva temanimelise ainekabineti avamisega. Samas tunnustati tublimaid noori lugejaid ja kirjamehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles