Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Eile toimunud Valga linnavolikogu istungil esitasid volikogu opositsioonis olevad linnavolikogu liikmed Ivar Unt, Feliks Rõivassepp, Valter Malm, Enno Kase, Kalev Laul ja Viljar Schmidt umbusaldusavalduse Valga linnapeale Kalev Härgile. Mis neid selleks ajendas?

Kolmapäeval olid Valgamaa kutseõppekeskuse hoonesse kokku tulnud maakonna tublid õpetajad ning rahvakultuurikollektiivide juhid. «Tänane üritus on ainulaadne, kuna lisaks õpetajatele on kohal tantsu- ja laulujuhid,» ütles Valga maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Kalle Vister.

Kolmapäeva õhtul pärast kella 18 leiti Tallinnas Lasnamäelt metsatukast torke- ja lõikehaavadega surnukeha. Tapetuks osutus kunagine tippkorvpallur Kert Kesküla, kes viimati Puka Sokkude meeskonda kuulus.

Tuleval teisipäeval toimub Otepääl Kagu-Eesti ettevõtluspäev. Neljapäeval aga oodatakse huvilisi Otepää gümnaasiumis toimuvale ettevõtluskonverentsile.

Lõuna-Eesti hooldekeskusel valmis mõni nädal tagasi maaküttesüsteem. Eriliseks teeb selle asukoht: torud paigaldati Hellenurme paisjärve põhja.

Reedel ja laupäeval Olustveres peetud Eesti künnimeistrivõistlustel sai järjekordselt hõbemedali valgamaalane Indrek Zilensk. Mees on saavutatuga rahul.

Sel nädalal täitus kakskümmend aastat Valgamaa Põllumeeste Liidu asutamisest. Esimees Jaan Bachmann arvab, et liit on aastatega vajalikkust ja elujõudu tõestanud.

Öko ei ole vaid heinasöömine, püüab tõestada Katrin Seppa-Silmere Otepäält, kelle kamaga šokolaadikreem pälvis parima mahetoote uhke tiitli.

Tõrvas peeti nädalavahetusel Paul Kerese 95. sünniaastapäevale pühendatud kiirmaleturniir. Selgusid ka Valgamaa parimad – võit läks 80aastasele vanahärrale. Maakonda kummitab aga treenerite nappus.

Grupp osavõtlikke tõrvalasi käis Jõgevamaal vaeselt elaval, kuid optimistlikult tulevikku vaataval perel külas ja headelt inimestelt kogutud annetusi viimas.

Viimase poolsajandi jooksul on Eestis järjestikku olnud kaks rekordsooja suve - möödunud ja sel aastal. Vahe on vaid selles, et kui mullu oli juuli väga palav, kuid juuni keskmisest isegi jahedam, siis tänavu olid kõik suvekuud ühtlaselt soojad.

Tõrva kirik-kammersaali tegevdirektor Ilmar Kõverik kutsus kokku grupi Helme lastekodu kunagisi kasvandikke, mõned kasvatajad ja Tõrva õpetajad, kes neile tunde andsid. Endiste kasvandike meenutusi loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles