Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile toimunud Valga linnavolikogu istungil ei saanud Valga linnapead Kalev Härki umbusaldada soovinud saadikud kokku selleks vajalikku hulka hääli. Linna üldhariduskoolide ümberkorraldamise otsus lükkus aga edasi.

Valgamaalane avaldab 250 allkirja pöördumise Valga linnavolikogu poole. Algatus selleks tuli Valga põhikooli lastevanematelt.

Reedel peeti Valga päästekomando uue hoone sarikapidu. Möödunud aasta detsembris alustatud tööd on ASi Semuehitus ehitusdirektori Ahto Vingi sõnul graafikus.

Viie Eesti maakonnamuuseumi esindajad käisid reisil Taanis, Norras ja Islandil. Nende seas oli ka Rain Soosaar Valga muuseumist.

Selgunud on Valgamaa õpilaste hulgas läbi viidud uuringu tulemused. Millised on uuringu kohaselt välisriigid, kuhu maakonnast kõige meelsamini õppima mindaks?

Valga kunstikuu eestvedaja, kultuurikeskuse kultuuri- ja haridustööjuht Kaja Sisask lubab, et järjekordne kunstikuu pakub loomingulisele inimesele mitmesuguseid võimalusi oma loovust väljendada.

Persooniloo kangelane on Valgamaalt pärit, kolm aastat tagasi Kõrgema Sõjakooli lõpetanud Kristjan Karist teenib maailma ühes kõige ohtlikumas kriisikoldes Afganistanis. Ta teab, mis tunne on olla pidevas surmaohus.

Valgas on lisaks sotsiaalmajale võimalus hättasattunuid paigutada ka sotsiaalkorteritesse. See pole privileeg ega hüve, vaid pigem hädaväljapääs sundseisust. Kuidas taolistele elamispindadele satutakse, räägib Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubel.

Pärleid on ehetena kasutatud ja hinnatud juba tuhandeid aastaid. Neid on looduslikke, sünteetilisi ja kunstlikult kasvatatuid. Varasematel aegadel on pärleid püütud Valgamaalgi.

Valga kultuurikeskus ja linnavalitsus austasid oktoobris, novembris ja detsembris sündinud eakaid juubilare. Kohal oli ka kaks naist, kes sel aastal saavad üheksakümneaastasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles