Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval Otepääl kaht politseinikku vigastanud mees on kohalik elanik, kes sealsete inimeste sõnul varemgi kõhedust tekitavalt käitunud. Kuidas täpsemalt, räägivad Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa ja Otepää abivallavanem Merlin Müür.

Veemajandusprojekti esimene etapp Valgas on lõppenud. Mitu tänavat on saanud uue ilme ja bussitaskud, ülejõe piirkonna elanikele on loodud võimalus liituda ühisvee- ja kanalisatsioonivõrguga. Samas on suures osas linnast suuremahulised tööd veel alles ees.

Aasta alguse rohke lumi sulatas kiiresti omavalitsuste eelarves teede remondile ja lumetõrjele mõeldud raha. Seetõttu on ka aasta lõpus seis keerulisem. «Kõik tunnevad rõõmu vist igast päevast, mil lund maas ei ole,» tõdes Tõlliste vallavanem ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross.

MTÜ Paju Pansionaadid tegevjuht Olev Kaasik pani lauale lahkumisavalduse, sest tundis enda sõnul, et on sellele ametikohale liiga kauaks jäänud.

Oktoobris moodustasid kolm aktiivset ja ettevõtlikku Otepää naist perekeskuse. Ära on peetud ka keskust tutvustav üritus, kus üllatuskülaline oli terapeut Rebecca Sears.

Kümmekonna Punaarmee sõduri ühishaua leidmine Puide talu maadelt asjatundjate sõnul kuigi tavatu sündmus ei olnud. Siiski rikastab iga sel moel saadud infokild Eesti ajalugu, kinnitab Eesti Sõjahaudade Hoolde Liidu president Meelis Kivi.

Pühajärve põhikooli ja valla vastasseis ei näita vaibumismärke, sest kumbki osapool on jäämas oma arvamuse juurde. Olukorda kommenteerib kohalike kõrval ka endine haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Puka vallavanem, põllu- ja spordimees Heikki Kadaja hindab kogemusi ja usaldust.

Valga Linna Pensionäride Liidu venekeelne grupp valis üheteistliikmelise juhatuse, mille koosseisus on juba kauaaegsed aktivistid. Tutvume lähemalt neist neljaga.

Valga haiglasse käib mitu arsti valvesse ja plaanilisi protseduure tegema mujalt, näiteks Tartust. Kuigi selline süsteem töötab, võiks kohapeal arste siiski rohkem olla.

Valga muuseumis neljapäeval esinenud ajaloolane Meelis Burget tõi oma ettekandes välja huvitavaid asjaolusid Eesti-Läti piiri mahamärkimisest Valga piirkonnas.

Pärast viimase jutukogu ilmumist pelgas kirjanik Mehis Heinsaar Tõrvas näole anda, kuna kartis Ilmar Kõveriku pahameelepikselööki. Nüüdseks on ilmad selginud ja Heinsaar ühes harrastuskunsnikust ema Luule Torimiga sisustasid kultuuriõhtu kammersaalis, taaskordse küllakutseimpulsi andis kevadine August Gailiti nimeline novelliauhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles