Nähtavaks tasub muuta ka neljajalgne sõber

Mati Määrits
, reporter
Copy
Saverna külakeskuse juurest matka alustanud seltskond on kahe ja poole kilomeetri pikkuse teekonna just lõpetanud.
Saverna külakeskuse juurest matka alustanud seltskond on kahe ja poole kilomeetri pikkuse teekonna just lõpetanud. Foto: Mati Määrits
  • Enda nähtavaks muutmisel on võimalik kasutada helkivaid spreisid,

Paljudes Lõuna-Eesti paigus võis teisipäeva õhtul liikumas näha hästi märgatavaid seltskondi. Saverna külakeskuse juurest asusid piirkonnapolitseiniku, abipolitseiniku, naiskodukaitsjate, noortekeskuse juhataja ja koera saatel kahe ja poole kilomeetrisele ringile kolm last. Neist üks teadis hästi, et helkur peab asuma põlve kõrgusel.

Piirkonnapolitseinik Veronika Kadastik oli igati päri, aga lisas: «Kuigi asulavälistel teedel võiks helkur olla paremal küljel, siis linnas ühel või teisel pool teed liikudes tasub kanda lausa mitut valguspeegeldajat, et jalakäija oleks igast küljest hästi nähtav. Ennast saab nähtavaks muuta ka telefoni või taskulambiga.»

Enne teele asumist laotas Kadastik politseiauto kapotile ka teisi abivahendeid enda ja koera nähtavaks tegemiseks pimedal ajal: helkivad kaisuloomad, peapaelad, vestid, koerarihm, kott, telefonihoidja, traksid, rihmad, ripatsid ja kindad. Samuti on võimalik kasutada spreisid, millega saab rõivastele kujundeid luua, aga ka märgistada käimiskeppe, lapsevankreid ja muud. Küll soovitas piirkonnapolitseinik helkuri pesemise järel kontrollida, kas see ikka veel helgib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles