Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üheksa-aastane Valga poiss päästis kolmapäeval võimalikust vingusurmast nii enda kui noorema venna.

Mitu Valgamaalase lugejat on pöördunud toimetuse poole küsimusega, kas Valga turul asuv kohvik suletakse ning mis plaanid on omanikel lihahalliga. Vastused saad laupäevasest Valgamaalasest!

Ilutulestik uue aasta auks on Valgamaa linnades juba pikaajaline tava. Vallad eelistavad tulevärgile jõulu- ja aastalõpu ürituste toetamist.

Taksojuhtide sõnul on lõppenud aastal olnud väga vähe kliente ning masu vaibumisest pole märkigi.
Jootrahagi on pärast euro tulekut napim kui varem.

Eesti telekanalite aastavahetuse kavades on hulk saateid, mis valminud just selleks puhuks. Jagub kontserte, naljasaateid, vaatamist nii lastele kui täiskasvanutele.

Sünnilt linnapoiss, elupõline metsamees Ago Muttik, kel kuu algul sai riigimetsas töötatud kolm aastakümmet, arvas, et on õnnelik, kuna on kogu elu saanud teha tööd, milleks olemas kutsumus.

Lõppev aasta on olnud vägagi kirev – ka spordis. Kui terve Eesti elas kaasa Andrus Veerpalu dopinguskandaalile ja jalgpallurite vägitegudele, siis meie maakonna inimesi puudutas kahtlemata nii Otepää MK-etapp kui sügisene teade selle võimalikust ärajäämisest 2013. aastal. Valgamaalane uuris aga maakonna spordiinimestelt, mis sündmused neile kõige enam hinge on läinud.

Kultuur on väga lai mõiste, seda hindavad nii tegijad ise kui sellest osasaajad. Valgamaalane palus maakonna kaheksal inimesel nimetada kuni kolm neile lõppeval aastal meelde jäänud kultuurisündmust.

Mis oli toimetuse lõppevas aastas Valgamaale positiivne ja mis negatiivne, saad samuti teada aasta viimasest lehest.

Roheline ja soe talv ei kõlba ühelegi õigele kalamehele. Praegu istub selline kalur kodus ja ajab omi asju, sest jääta ei tule kalapüük kõne allagi. Kalamehejuttu räägib Rein Urgmets Otepäält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles