Mari Kalkun teeb õunaaiaalbumit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Muusik Mari Kalkun.
Muusik Mari Kalkun. Foto: Arvo Meeks

Võrumaa muusiku ja laulja Mari Kalkuni reisidesse on koroonakriisi tõttu tulnud paus. Samas on lauljal selle üle isegi veidi hea meel. Kodusoleku aegadel ilmus tema mõtteisse ka uue plaadi idee. Nimigi on sellel juba olemas: «Õunaaia album».

«See algas nagu mingi heledus kuskilt laugude vahelt, teate küll, see õunapuuõite iselaadne kuma, mida võib kogeda vaid maiõhtul aias istudes ja hästi tasa olles. Istusin seal ja mõtlesin oma esivanemaile, kes on rajanud talu, kus praegu elan; oma vanaemale, kes on istutanud need õunapuud, mis püsivad ja kannavad vilju tänaseni. Et on veel miskit, mis kannab ja püsib ja need on juured.»

Saamaks abi lühialbumi ning selle juurde õitsevas õunaaias üles filmitava kontsertvideo salvestamiseks ja väljaandmiseks, pöördus Kalkun Hooandja platvormi vahendusel oma muusika austajate poole. Abipalve langes viljakale pinnasele: kui laulja eesmärk oli koguda 3000 eurot, siis juba kolmapäeva hommikuks oli laekunud 4620 eurot kokku 145 hooandjalt.

Albumi pealkiri võiks Kalkuni meelest põnevalt kõlada ka välismaal, olles hea näide me imelisest keelest, kus seitsmetähelises «õunaaia» sõnas on vaid üks kaashäälik.

Albumit antakse välja piiratud kogus ning see on tellitav ainult Hooandja kaudu ja artisti enda käest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles