Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Tõrva lauluema Mari Kulli 111. sünniaastapäeval andis linnavalitsus koos volikoguga välja viienda temanimelise kultuuripreemia. Sellega tunnustati laulustuudio õpetajat Novella Hansonit, kelle õpilased maakonnale rohkesti au ja kuulsust toonud.

Lehe poole pöördus liikumispuudega valgalane, kes mõnigi kord näeb kurja vaeva auto paigutamisega Valga kaubanduskeskuste parklates. Siiski tundub, et probleemile võib peagi saabuda vähemalt osaline lahendus.

Tõrva linna Õhne jõele rajatud kalapääsust murdis taas kord läbi vesi. Sedapuhku toob ehitaja põhjusena välja, et veetaseme nii kõrgele tõusmist ei osatud ette näha.

Nukras seisus Valga loomade varjupaik sai kahe nädalaga värskema ilme, kui vabatahtlikud eesotsas Katrin Paalaga ruume remontisid.

Pariisi Disneyland meelitab lõbustusparki tööle eestlasi – eelkõige noori –, kuid takistuseks osutub tihti soovijaile prantsuse keele vähene oskus, kinnitas töötukassa EURES nõustaja Maie Ojasalu.

Möödunud nädalal veetsid Valga spordiklubi maadlejad kaks päeva Soomes Järvenpääl, kus osalesid sealse maadlusklubi treeningul ning 17. korda toimunud maadlusturniiril.

Suvel sai IRLi noorteorganisatsiooni peasekretäriks Sirle Rosenfeldt. Neiu on põline valgalane: sündinud Valgas ning lõpetanud siin gümnaasiumi reaalklassi. Mis teada poliitikas köidab?

Klantspildid moeajakirjades ja poodiumil säramine kuuluvad modellitöö juurde, nagu ka söömishäired ja võitlus oma koha eest, tõdes Tõrva neiu Deivi Pabbo valdakonna telgitagustest kõneldes.

Valga gümnaasiumi ja Pärnu Vanalinna põhikooli ühistegevus kandis vilja. Rahastuse sai taotlus, mille toel korraldatakse mõlema kooli õpilastele ühised õppereisid. Ettevõtmise tagamaid tutvustab Valga gümnaasiumi õpetaja, projektijuht Kersti Piir.

Tuntud loodusfotograaf, Valgas sündinud Sven Začek kõneles Valga keskraamatukogus loodusest, fotograafiast ja loodusfotograafiast. Loomulikult näitas ta ka pilte.

Arvi Liival tuli kooliõpilasena üle elada sõja-aastad 1941–1944. Peale majandusraskuste on talle sellest ajast meelde sööbinud ka üle elatud õhurünnakud. Liiva oli sellel ajal tunnistaja kahele Valga pommitamisele, mida teostasid Vene lennukid. Neist ühe toimumisest möödus just 70 aastat.

Hummuli kultuurimaja juhataja Kiira Soovarese ning vallavalitsuse ja volikogu esindajate eestvõttel sai kohalikus pargis teoks perepäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles