Selgusid parimad jõulutooted - enim auhindu pälvis Valgamaal asuv Maks & Moorits

LEPM
Copy
Valgas Metsa tänava ääres asuv Atria tootmiskompleks
Valgas Metsa tänava ääres asuv Atria tootmiskompleks Foto: Arvo Meeks

Äsja lõppenud Tallinna Toidumessil selgitati külastajate pimetesti käigus juba 18. korda välja parimad jõulutooted. Suurim konkurents oli lihatoodete hulgas, kus võidutses Atria Eesti AS, kelle tuntuim kaubamärk Maks & Moorits noppis kolm esikohta seitsmest.

Parimaks verivorstiks 2021 tunnistati Maks & Mooritsa Peened Kanepi verivorstid, parimaks verikäkiks nende Verikäkk koore ja sibulaga ning sültide kategoorias Kanalihasült.

Varasemalt on just Maks & Moorits verivorstid enim auhindu saanud, olles pälvinud võidu viiel korral. Tänavuse tiitli, järjekorras juba kuuenda, tõid sel hooajal turule jõudnud peenikesed verivorstid kooritud kanepiseemnetega, mis annavad tootele põneva maitsesuuna ning struktuuri.

ATRIA Eesti AS müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande ütles, et nende verivorstid on läbi aastate olnud ühed edukamad jõulutooted Eesti turul. „Verivorst on Eestimaa inimeste traditsiooniline jõuluroog, millega on koos kasvanud terved põlvkonnad. See on oodatud pidupäevakaaslane jõululaual ning inimesed on väga nõudlikud uute maitsete turule toomisel. Mitmeid aastaid tagasi oli meie sortimendis seasooles verivorst kanepiseemnetega, mida saatis suur müügiedu. Seetõttu otsustasime tuua turule ka peenemad verivorstid. Viimaste aastate trend näitab seda, et tarbija eelistus kuulubki pigem peenikestele verivorstidele,“ selgitas Laande.

Süldi kategoorias tõi Maks & Mooritsale võidu äsja müügile tulnud kanalihast sült. „Kuna jõuluaegne toidulaud on pigem rammus, otsitakse tugevale kehakinnitusele vaheldust kergemates vahepalades. Uus kanalihasült on valmistatud õrnast ja mahlasest kanakintsulihast ning seetõttu sisaldab toode vaid 2,3% rasva. Kindlasti on ka kanalihast toodetel oma koht Eestimaa inimeste jõululaual,“ sõnas Laande.

Samuti selgitas müügi- ja turundusdirektor, et tarbija eelistus on selgelt kodumaine lihatoodang. „Meie eeliseks on kindlasti enda seakasvatus, mis võimaldab kasutada valdavalt vaid parimat kohalikku toorainet. Mis tahes toidu valmistamine algab parimast värskest toorainest,“ märkis Laande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles