Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal Kalda talu puhkekeskust pidavale Ulrich Altenkirchile tuli elektronkiri, milles avaldati soovi kaheks nädalaks puhkekohta reserveerida. Kuigi politsei seda ei kinnita, on puhkekeskuse pidaja arvates tegu pettusega. Temaga kaldub nõustuma ka pank.

Detailplaneeringu avalikul väljapanekul on kõigil võimalus selle kohta arvamust avaldada. Kõik ettepanekud ei ole aga põhjendatud, tõdeb intervjuus Valgamaalasele maavalitsuse peaspetsialist planeeringu alal Kaire Jaanus.

Klientidele detsembris uksed avanud vastrenoveeritud SEB Valga pangakontoris oli neljapäeval pidulik avamisüritus. Tutvustati uusi tooteid ning uue ilme saanud pangaruume. Muusikaliselt sisustas üritust lauljatar Gerli Padar.

Valgamaalt on neljast parlamendierakonnast igaühes ligemale sada noort. Eestis tervikuna on politoloog Rein Toomla sõnul noorte osalus erakondades vägagi erinev.

Valgamaalase poole pöördus inimene, kelle sõnul oli paljudele suur šokk, kui ilusa koheva lumega mindi Ränioru kelgumäele kelgutama, kuid vastu vaatasid kaevatud tunnelid ja palgid. Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni arendusjuht Valdeko Nielson tõdes, et kaevikud on seotud militaarfestivaliga, kuid midagi omavolilist kindlasti tehtud ei ole.

Põllumajanduslike majapidamiste arv nii Eestis tervikuna kui Valgamaal on kordades vähenenud. Ainuüksi veiseid kasvatab ligi tuhat majapidamist vähem kui veel kümmekond aastat tagasi.

Haridusministeeriumi esindajad eesotsas asekantsler Kalle Küttisega tutvustasid teisipäeval maavalitsuses ettepanekuid kavandatava gümnaasiumireformi kohta. Maakonnas nähakse tulevikus kolme gümnaasiumi.

Valgamaa õpilased leiavad kavandatava gümnaasiumireformi eesmärgi tervitatava olevat, kuid arvavad, et teema vajab siiski veel arutelusid.

Kohus mõistis Tartus süüdi neli ebaseaduslikke laenukontoreid pidanud inimest, määrates neile karistuseks vangistuse ja vara arestimise.

Eestimaalaste tervise ülevaated toovad välja suured erinevused maakondade vahel. Valgamaa paistab silma eakate rohkuse, vaesuse, alkoholitarvitajate ja suitsetajatega.

Vähiliidu mammograafiabuss alustas veebruaris tööd uue täisdigitaalse mammograafiga. Valgamaale jõuab buss aprillis ja mais, mil kutse saanud naisi sõeluuringule oodatakse.

Eesti ainus mootorkelgurada pakub sõitjaile nii põnevust kui kauneid loodusvaateid, esmakordselt mootorkelgule istunuile aga ka kamaluga magusat hirmu. Seda sai kolmapäeval tunda ka Valgamaalase esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles