Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teenetemärgi pälvinud Küllike Kaldoja on kogenud sotsiaaltöötaja.
Teenetemärgi pälvinud Küllike Kaldoja on kogenud sotsiaaltöötaja. Foto: Kanepi vallavalitsus

Kanepi vallaametnik pälvis tunnustuse

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon tunnustas eelmise aasta parimaid valdkonda panustajaid.

Sotsiaalvaldkonna elutöö tegija kategooriasse esitati 12 kandidaati. Kolme laureaadi hulgas on ka Kanepi vallavalitsuse sotsiaaltöö spetsialist Küllike Kald­oja.

Kaldoja alustas sotsiaalnõunikuna Kõlleste vallavalitsuses 1996. aasta juulis. Aastatel 1991–1999 oli ta Kõlleste vallavolikogu liige ning seisis volikogus sotsiaalvaldkonna eest. Lisaks sotsiaalnõuniku ülesannetele juhtis ta aastatel 1999–2014 Krootuse hooldekodu. Haldusreformi järel asus ta 2017. aastal tööle ühinenud Kanepi valla sotsiaaltöö spetsialistina.

Kaldoja käib päevast päeva vallaelanikke abistamas, aitab eakad poodi ja arsti juurde, leiab nende muredele lahenduse. Koroonaviiruse leviku ajal on ta abivajajaid õigesse kohta suunanud ning märkimisväärse osa riskigrupist ka ise vaktsineerima viinud. Lisaks suudab ta tegeleda veel tänapäeval palju segadust tekitanud energiakulude toetustega, aidates taotlejatel orienteeruda elektroonilises keskkonnas.

Küllike Kaldoja on nelja lapse ema ja kaheksa lapselapse vanaema, koos abikaasaga hoolitsetakse Kanepi vallas asuva majapidamise eest. Pensionile ta veel minna ei kavatse, kuigi vanus seda juba lubab. LEPM

Põlvamaa arenduskeskuse kollektiiviga liitus Ilija Samoldin

Põlvamaa arenduskeskuse kollektiiviga liitus 34-aastane Ilija Samoldin, kes asub tööle ettevõtluskonsultandina rohemajanduse alal.

Suurema osa oma elust on Samoldin elanud Lõuna-Eestis. Kõrghariduse sai ta Eesti maaülikoolis loodusturismi erialal, millele eelnes sisekaitseakadeemia lõpetamine piirivalveametniku erialal.

Praegu on Samoldin tegev logistika ja ärinõustamise alal. Ta on töötanud rahvusvahelises logistikafirmas ning mitmesugustel töökohtadel Eesti avalikus sektoris, mistõttu saab anda nõu logistikasektoriga seotud küsimustes, nagu kaubavahetus, tolliformaalsused või tarneahelad. LEPM

Kaasavasse eelarvesse esitati kaheksa ideed

Kanepi valla kaasava eelarve ideekorje käigus esitati kaheksa ideed selle kohta, kuidas kasutada valla 2022. aasta eelarves 20 000 eurot.

Nii jõudis hindamislauale ettepanek luua Erastvere külla mõttekoda, ehitada Valgjärvele mänguväljak ja grillikiik ning Kanepisse välijõusaal, uuendada Krootuse laste mänguväljakut, rajada Ihamaru külakeskusesse kõvakattega sissesõiduteed ja parkla ning Krootuse külla laululava, samuti paigaldada Savernasse Valdo Pandi nimeline pink.

Hindamiskomisjon otsustab, millised ideed saadetakse rahvahääletusele, mis toimub elektrooniliselt 18.–24. aprillini. Hääletada saavad kõik vähemalt 16-aastased ja vanemad inimesed, kes rahvastikuregistri järgi valla elanikud.

Idee teostuse korraldab vallavalitsus koostöös ettepaneku esitajaga. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles