2. jalaväebrigaad harjutab Lõuna-Eestis kriisiolukorraks valmistumist

LEPM
Copy
2. jalaväebrigaadi sõdurid kiirrännakut tegemas.
2. jalaväebrigaadi sõdurid kiirrännakut tegemas. Foto: Karl Kraus/Kaitsevägi

Väekaitseõppusel Sentry Sentinel harjutab kaitseväe 2. jalaväebrigaad koos politsei- ja piirivalveameti ja Kaitseliiduga tegevusi kriisiolukorraks valmistumisel ning kaitseväe taristu kaitsmist Lõuna-Eestis.

„Meil on olemas väga täpsed plaanid, kuidas kaitsevägi kriisiolukorras tegutseb. Kõik need plaanid vajavad aga läbiharjutamist, et saaksime tuvastada kitsaskohad ning elemendid, millega peame veel tööd tegema. Mul on hea meel, et õppusel Sentry Sentinel on 2. jalaväebrigaadile toeks kolleegid politsei- ja piirivalveametist, Kaitseliidust ja liitlasüksusest, kes samuti igapäevaselt Eesti elanike turvalisust tagavad,“ ütles õppuse juht kolonelleitnant Madis Koosa.

Õppuse Sentry Sentinel aktiivne faas toimub 19.-21. veebruarini ning hõlmab peamiselt Tartu ja Võru maakondi. Kaitseväe valmisoleku tõstmine rahuaegsest korraldusest sõjaaja ülesannete täitmiseni on mitmeetapiline. Sentry Sentineli eesmärk on harjutada läbi erinevad tegevused, mis võimaldavad 2. jalaväebrigaadil olla paremini valmis võimalikus kriisiolukorras, kui vahetu sõjaline oht riigile veel puudub. Olulise lisaväärtuse annab õppusele politsei- ja piirivalveameti ning Taara linnakus paikneva USA liitlasüksuse osalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles