Transpordiamet rõhutab: lähipäevil tuleks suverehvidega sõitmist vältida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lörtsist ja vihmast pole lähipäevil pääsu.
Lörtsist ja vihmast pole lähipäevil pääsu. Foto: Ain Liiva

Teeolud on täna hommikul üle Eesti talvised, mitmel pool sajab lund ja lörtsi. Teetemperatuur on Lääne- ja Põhja-Eestis miinuses ning teekatted on lumised ja libedad.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab täna päeval örtsi, lund, sekka ka vihma, võib ka tuisata. Õhu- ja teetemperatuur tõusevad plusspoolele. Õhtu poole sadu harveneb.

Transpordiamet palub kõikidel liiklejatel olla liikluses ettevaatlikud, tutvuda enne sõidu alustamist teeoludega, valida sõidu- ja teeoludele vastav sõidukiirus, hoida tavapärasest suuremat pikivahet.

«Ilmastikuolud lähipäevadel suverehvidele sobivad ei ole. Kui rehvid on juba vahetatud, siis valige liiklemiseks mõni muu moodus,» paneb amet liiklejatele südamele.

Ilmateenistus on kogu Eestile andnud esimese taseme hoiatuse nii tugeva lumesaju kui ka jäite kohta. Selle kohaselt sajab täna tihedat lörtsi ja lund. Õhutemperatuur on 0°C lähedal ja teedel on libedust!

Vaatlusandmete kohaselt oli hommikul kella 7 ajal nii Valgas kui Võrus õhutemperatuur nullis: täpsemalt oli see Võrus 0,9 ja Valgas 0,2 kraadi. Kui Valgas sadas ilmateenistuse andmetel pisut lund, siis Võrus tuli läbisegi nii lund kui ka vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles