Haiguspäevade hüvitamise kord muutub plaanitust hiljem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. juulist kehtivad seadusemuudatused, mis puudutavad haiguspäevade hüvitamist. Peamine muudatus on, et töötaja ei saa hüvitist esimese kolme haiguspäeva eest ja järgneva viie päeva hüvitise maksab tööandja. Sellest edasi hüvitab haiguspäevad haigekassa.

Haige lapsega kodus olevatele emadele-isadele uus kord muutusi ei too. Vanemad saavad 100 protsenti oma eelmise aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulust ja hüvitist saavad nad kuni 12aastase lapsega kodus olles alates esimesest päevast.

Algselt oli plaanis muudatused jõustada 1. aprillil, kuid kuna need eeldavad haigekassa ja tööandjate infosüsteemide arendusi ning uusi IT-lahendusi, otsustati nende rakendamine edasi lükata.

Muudatused võimaldavad rahalist kokkuhoidu 700 miljonit krooni aastas. Tänavu on kokkuhoid 350 miljonit krooni, kuna muudatus jõustub juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles